Руски експерт: Трамп „игра на карту Кине“ како би скренуо пажњу са хаоса у САД

© Фото : Youtube/Fox10 Phoenix/PrintscreenАмерички председник Доналд Трамп обишао је председничку цркву Светог Џона оштећену у протестима
Амерички председник Доналд Трамп обишао је председничку цркву Светог Џона оштећену у протестима - Sputnik Србија
Пратите нас
Дајући изјаве против Кине, амерички председник Доналд Трамп покушава да тему протеста у САД стави у други план дневних вести, а како се приближавају председнички избори – све више ће „играти на карту Кине“, сматра главни научни сарадник Инстутута за САД и Канаду Руске академије наука.
„Трамп је прекинуо (сарадњу) са Светском здравственом огранизацијом и изјавио да Хонгконг није аутономна територија – то је такође вешто урађено, јер је на тај начин Трамп покушао да стави у запећак наслове у новинама и телевизијске емисије усредсређене на нереде који се сада јављају у америчким градовима“, рекао је Васиљев за канал „Централна телевизија Кине“.

Према његовим речима, чак и током протеста у Сједињеним Америчким Државама, Трамп је покушао да „изгура“ кинеску тематику у први план, како би она била у жижи јавности у вестима и да на тај начин умањи тензије унутрашње тематике.

„Овде чак и видимо у којој мери се распламсава ‘кинеска карта’ чак и тој варијанти. Мислим да ће, што се више буду приближавали избори, та карта ће све више добијати на значају. Не заборавите да Америка улази у летњу сезону, а лето је време одмора и опуштања. Политичка активност ће, у једном или другом облику, утихнути са становишта предизборне кампање. Међутим, на јесен она већ може да се покрене у складу са целокупним програмом. Овде увек треба да постоји много спремљених планова за играње на ‘кинеску карту’“, додао је он.

Дечко са заставама Кине и Америке - Sputnik Србија
Нови фронт у сукобу Кине и Америке: Борба за контролу која може да промени светске токове новца

Подсетимо, председнички избори у САД биће одржани 3. новембра 2020. године.

Америчко-кинески односи протеклих месеци су се узбуркали услед напетости око пандемије вируса корона и потеза Пекинга да Хонгконгу наметне ново законодавство о националној безбедности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала