Осмо светско чудо: У изградњу храма војске Русија уложила „и срце и душу“

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаГлавни храм оружаних снага Русије
Главни храм оружаних снага Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик министра одбране Русије Тимур Иванов је у ексклузивном интервјуу за програм „У међувремену“ на телевизијском каналу „Звезда“ испричао како су сви учесници у изградњи главног храма оружаних снага земље уложили „срце и душу“ како би успели да га подигну невероватном брзином.

Он је истакао да се та велика грађевина појавила изузетно брзо захваљујући координисаном раду свих људи.

„Наравно, храм Победе мора да има симболичан датум - 9. мај 2020. године, у част 75. годишњице Велике победе (у Другом светском рату). У том тренутку када је камен постављан, прелиминарна скица је већ била спремна, али је истовремено Сергеј Кужугетович (Шојгу, руски министар одбране) одлучио да формира два савета: једно техничко, друго уметничко“, изјавио је Иванов.
Изградња храма Оружаних снага Русије - Sputnik Србија
Завршена изградња доњег нивоа главног храмa руске војске /видео/

Он је рекао да су у раду савета учествовали познати скулптори, дизајнери и архитекте, а сваки од њих је уложио „срце и душу“ у свој рад, трудећи се да „одбране“ све одлуке у изградњи храма.

„У почетку су били помало скептични, јер је екстеријер храма нестандардан. Веома је тешко комбиновати бруталност, војску и оружане снаге, што треба да симболизују снагу, победу и свете каноне. Чини ми се да смо у потпуности успели да остваримо циљ. Стране делегације и амбасадори који су посетили храм, говоре да је храм осмо чудо света“, рекао је Иванов.

Раније је руски заменик министра одбране изјавио да су приликом изградње и у процесу настанка храма коришћене најнапредније технологије, укључујући холограме.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала