Клинч Немачке и САД на Твитеру због Косова

© AP Photo / Markus SchreiberЗастава Америке, ЕУ и Немачке
Застава Америке, ЕУ и Немачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки дипломата Волфганг Ишингер реаговао је на Твитеру револтиран што Ричард Гренел организује састанак представника Београда и Приштине, 27. јуна, у Белој кући без координације са Европском унијом. Гренел је на то, између осталог, узвратио да су потребне акције, а не само разговори.

Неусклађено са ЕУ? Реакција из Берлина, Париза, Брисела? Шта ако ЕУ преговара о дубоким и инклузивним областима слободне трговине са талибанима?“, написао је Ишингер.

Гренел је на то реаговао питањем зашто Ишингер није предложио Европској унији да предузме кораке ка либерализацији виза.

„Поздрављамо све акције, а не само разговоре“, узвратио је Гренел, алудирајући на неефикасност Европске уније у дијалогу и политици према овом питању уопште, пренео је Танјуг.

​„Зашто не бисте поставили пост да ЕУ треба да предузме кораке у вези с визама — што су обећавали годинама? Народ Косова и Србије заслужује напредак“, написао је Гренел на Твитеру.

Ишингер не види шта би спречавало заједнички приступ САД и ЕУ.

„Сетите се Босне 95, сетите се Косова 98/99, сетите се Косова — Тројке 2007! Тада смо имали заједнички мото „Заједно у, заједно из“. Добро је функционисало. Бојим се да се овај пут неће добро завршити“, приговорио је Ишингер.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала