„Ропство, геноцид и рат“: Америчка застава у пламену испред Беле куће /видео/

© AP Photo / Maya AlleruzzoДемонстранти запалили америчку заставу испред Беле куће
Демонстранти запалили америчку заставу испред Беле куће - Sputnik Србија
Пратите нас
Група демонстраната газила је, а потом и запалила америчку заставу у близини Беле куће у Вашингтону, поручујући да она представља „ропство, геноцид и рат“.

Све се одиграло у суботу, на Дан независности САД, а видео-снимци тог догађаја проширили су се друштвеним мрежама.

​На једном од снимака, забележеном испред Беле куће, види се како млађа црнкиња игра, газећи по америчкој застави, док друга користећи мегафон узвикује: „Ј...4. јули. Ј...америчку заставу. То је оно што кажемо“.

​На другом снимку приказано је како се један мушкарац, који је носио мајицу с именом Исуса, супротставио жени са мегафоном, а на њено питање шта представља америчка застава, одговорио је да представља „Америку и сваког грађанина који ту живи“.

На то му је жена узвратила да америчка застава представља „симбол ропства“.

​У тренутку када је америчку заставу захватио пламен, један од присутних је почео узвикује: „Знамо шта ова застава представља: Један, два, три, четири — ропство, геноцид и рат, пет, шест, седам, осам — Америка никада није била велика“, што се на енглеском језику римује.

Паљење заставе је постао „изазов“ који је наводно организовала Револуционарна комунистичка партија, наводи РТ, додајући да су се на протесту окупили активисти покрета „Црни животи су важни“.

​Ипак, међу демонстрантима било је и оних који нису подржали паљење заставе, сматрајући да би такав чин одговарао Трамповој администрацији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала