Путин: Није било избијања нових жаришта ковида након гласања о изменама Устава

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
После гласања о уставним амандманима у Русији није било избијања нових жаришта вируса корона, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са директорком Централне изборне комисије Елом Памфиловом.

„Са становишта осигуравања безбедности, све је урађено просто савршено. И међу члановима изборних комисија није било никаквих манифестација везаних за епидемију. А после свих ових догађаја 1. јула очигледно је да и стручњаци, лекари, истичу да код нас нема ширења болести и пораста инциденције. Напротив, наставља се даљи пад“, истакао је Путин.

Он је рекао да је организација гласања о изменама Устава била квалитетна и на високом нивоу и давала је је могућност за отворено изражавање свог става о амандманима. Руски лидер је додао да је ове године ситуација била посебна, али да је он пажљиво пратио како је организован рад.  

Фасада здања Централне изборне комисије (ЦИК) Русије - Sputnik Србија
Председница ЦИК Русије: Гласање о уставним амандманима — транспарентно, веродостојно и легитимно

Рад на технолошком и епидемиолошком нивоу током гласања, са становишта безбедности, био је идеалан, истакао је председник.

Гласање за измене Устава одржано је у Русији од 25. јуна до 1. јула, а након обраде 100 одсто гласачких листића, за усвајање амандмана гласало је 77,92 одсто грађана Русије, а против је било 21,27 одсто. Према излазним подацима ЦИК-а излазност је износила 67,97 одсто.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала