Онлајн култура: Поглед на свет из дигиталне пећине

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Како ће изгледати будућност културе уколико онлајн тренд њеног пласмана постане свакодневица?

Какве замке вребају конзументе културних садржаја који ,смештени у своје „дигиталне пећине“, на екрану стварају и живе свој вештачки свет? Да ли у њему има места за Друго и Другачије? Шта су добре стране употребе технологије и да ли ипак све са онлајном представља технолошки оптимизам – нека су од питања за гошћу „Орбите културе“ културолога Мају Вукадиновић.

Да је Мирче Елијаде, један од најбољих светских познавала и тумача религије био и озбиљан писац, уверио нас је његов, код нас премијерно објављени роман „Бенгалска ноћ, Маитреји“. О каквој је књижевности реч, шта се све нашло у делу насталом после Елијадеовог боравка у Индији, открива Маријана Дан, професор са Катедре за романистику Филолошког факултета у Београду.

О чему говори поставка „Инспирисани Италијом“, недавно изложена у Галерији Матице српске у Новом Саду, које су се све изложбе нашле у овом простору и какви и колико разноврсни програми по којима је ова галерија позната, разговарамо са управницом те установе Тијаном Палковљевић Бугарски.

Шта нам је оставио Енио Мориконе, легендарни композитор чија филмска музика деценијама остаје у самом врху жанра? Из чега су стварани ти непоновљиви звуци које већ деценијама препознавају и воле различите генерације – питамо нашег угледног композитора Зорана Симјановића.

У Спутњиковој „Орбити културе“ кроз изложбу радова Александра Дерока, изложених у Галерији Академије наука, води нас ауторка поставке Јелена Межински Миловановић.

Онлајн култура: Поглед на свет из дигиталне пећине

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала