Контраудар: Кадиров уводи Помпеу све санкције које постоје у земљи

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров саопштио је да уводи све санкције које постоје у земљи против америчког државног секретара Мајка Помпеа, преноси чеченска државна телевизија „Грозни“.

Истовремено, Кадиров је изјавио да поништава позив Помпеу да посети регион како би разговарали о томе „ко која права крши“.

„Објављујем увођење свих санкција које имамо, све до блокирања његових рачуна. Они су то исто мени учинили“, рекао је лидер Чеченије.

Он је такође истакао да је збуњен, јер су и његове кћерке и супруга уврштене на санкциони списак САД.

Без доказа, без суда укључили су нас у најозбиљнији амерички санкциони 'списак Магнитског'. Ако сам ја учинио прекршај, шта моја деца имају с тим? Где пише да су удате кћери одговорне за грехе свог оца? Зашто је ту укључена и моја супруга која се нигде не меша, ни у политику, нигде“, питао је Кадиров.

Притом је истакао да је поносан због тога.

„Треба да се поносимо тиме, знају за нас, укључују нас у глобална питања светског нивоа, наше име има значај“, истакао је Кадиров.

Стејт департмент раније је укључио лидера Чеченије Рамзана Кадирова на „црну листу“ због његове наводне умешаности у кршење људских права.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала