Крим: Кад Турчинов крене у „јуриш на полуострво“ ─ нека понесе белу заставу

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаРуска застава на Криму
Руска застава на Криму  - Sputnik Србија
Пратите нас
Кримски сенатор и члан Одбора за међународне односе Савета федерације Русије Сергеј Цеков посумњао је у психичко здравље бившег секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александра Турчинова након изјаве да је спреман да јуриша на Крим, и посаветовао му да са собом понесе белу заставу.
„Ово је крајње безобразна изјава. Поставља се велико питање менталног стања и уравнотежености самог Турчинова, који шири такве безумне и неадекватне изјаве. Ако размишља о јуришу на Крим, саветујем му да одмах узме белу заставу са собом како би се смирио. Ако неко заиста и одлучи да објави рат Русији, требало би одмах да се преда“, истакао је Цеков.

Према његовим речима, Турчинов и украјински политичари попут њега нису у стању да објективно процене тренутну међународну ситуацију и да предложе позитивну агенду за Украјину.

„Они и даље иду ратним путем и сматрају Русију главним непријатељем, иако људи, који објективно процењују ситуацију, схватају да су главни непријатељи Украјине личности попут Турчинова и украјинских националиста“, изјавио је кримски сенатор.

„Храбар“ јер зна да нема ништа од јуриша на Крим

Истовремено, руски сенатор Алексеј Пушков истакао је да је Турчинов даје такве изјаве, јер је свестан да напада на Крим неће ни бити.

„Турчинов је решио да покаже ретку храброст и спремност да стане ‘у прве редове јуришног батаљона’, јер зна да неће бити наређења о нападу Крима. (Украјински председник Владимир) Зеленски неће издати такво наређење, као што то није учинио ни (његов претходник Петро) Порошенко“, рекао је Пушков.

Руски сенатор је његову изјаву назвао покушајем да привуче пажњу на себе псеудо-херојством.

​Шеф партије Европска солидарност Александар Турчинов изјавио је раније да је спреман да лично јуриша на Крим уколико председник Владимир Зеленски донесе одлуку да нападне полуострво.

Раније су у Украјини изјавили да су припремили стратегију за „деокупацију Крима“, али нису познати детаљи овог плана.

Руске власти су више пута изјавиле да је питање Крима „коначно затворено“. Осим тога, Москва је упозоравала да је полуострво добро заштићено, а сви покушаји провокације ће одмах бити заустављени.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала