Додик: Неприхватљиво да Србин иде на обележавање „Олује“

© Срна / Миленко ШукалоМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је неприхватљиво да представник Срба присуствује обележавању хрватске војно-полицијске акције „Олуја“, оцењујући да би то било некоректно према српским жртвама у Хрватској.

„Ако било који Србин оде тамо у име српске заједнице, онда он томе даје легитимитет. То је неприхватљиво и мислим да се то неће догодити“, рекао је Додик новинарима у Хашанима.

Додик је, након што је хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио да ће потпредседник владе из СДСС-а Борис Милошевић присуствовати обележавању 25. годишњице „Олује“ у Книну, рекао да није информисан да је то дефинитивно.

Хрвати на обележавању годишњице акције Олуја - Sputnik Србија
Представник Срба у Хрватској објаснио зашто иде у Книн на обележавање „Олује“

Он је казао да је за њега немогуће да представник Срба присуствује обележавању те војно-полицијске акције и нагласио да је против тога.

Додик је оценио и да није коректно од власти у Хрватској да тако нешто траже нити је коректно од било којег Србина да оде на такво место, преноси РТРС.

Он је истакао да је ту реч о прогону, егзодусу, етничком чишћењу и убијању жена и деце, не само на простору Хрватске, него и на Петровачкој цести и многим другим местима.

Подсетимо, хрватски премијер изјавио је синоћ да ће потпредседник владе из СДСС-а Борис Милошевић присуствовати обележавању 25. годишњице војне акције Олуја у Книну, а да ће министар хрватских бранитеља Томо Медвед отићи у Груборе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала