Русија: Ни на видику договор са Американцима о стратешком наоружању

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаРакета РС-12 "Топољ"
Ракета РС-12 Топољ - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва не очекује позитивне резултате од предстојећег састанка о стратешкој безбедности у Бечу, саопштио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Не очекујем да ће на састанку доћи до неког договора, пошто се ставови две стране у неким аспектима радикално разликују. Прогрес, око он постоји, је спор. Што се тиче неког договора, ја бих се ту уздржао“, рекао је Рјабков.

Према речима заменика министра, нема доказа да је Вашингтон променио мишљење поводом продужења Споразума о смањењу стратешког и офанзивног наоружања (СТАРТ-3).

„Међутим, ми повремено добијамо сигнале који се разликују од онога што су Американци раније говорили. Међутим, ти сигнали се мање тичу Споразума СТАРТ-3“, рекао је он.

Рјабков је искључио могућност учешћа Кине у наредним преговорима у Бечу. Они су то више пута поновили.

Међутим, заменик руског министра иностраних послова је свестан да ће се у будућим разговорима о стратешкој стабилности морати узимати у обзир војни потенцијали свих држава и позивати их на разговоре „јер је то наша заједничка колективна одговорност“.

„Међутим, да ли ће учествовати у њима или не – то је суверена одлука сваке државе“, закључио је он.

Раније је специјални представник САД за контролу наоружања Маршал Билингсли саопштио да би САД могле прихватити да закључе са Русијом нови споразум о нуклеарном стратешком наоружању.

Подсетимо, нова рунда консултација Русије и САД о стратешкој стабилности планирана је за 16-18. август у Бечу. Белингсли је написао на твитеру да САД шаље једну од најрепрезентативнијих делегација свих времена. Укључује много утицајних генерала и адмирала, као и запослене у Пентагону и Министарству енергетике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала