Марковић: СПЦ формирала опозициону коалицију

© Фото : Влада Црне Горе/Бојана ЋупићДушко Марковић
Душко Марковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Душко Марковић, који је у свакодневној изборној кампањи уочи парламентарних избора у Црној Гори, 30. августа, не пропушта прилику да критикује Српску православну цркву за коју каже да је формирала опозициону коалицију Демократског фронта и СНП-а, као и да им је одредила место на изборној листи.

Марковић, који је носилац листе владајућег ДПС-а, рекао је у Никшићу и да су противници независности Црне Горе и њеног европског пута и даље на сцени.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Ђукановић: Победићемо на изборима Цркву, завршићемо и тај посао како смо наумили /видео/

„Пре 14 година веровали смо да смо на референдуму разрешили дилему треба ли нам наша кућа, и да ли ћемо се као друштво у целини посветити напретку и развоју Црне Горе - међутим показало се да није тако и да су противници црногорске независности и њеног европског пута и даље на сцени”, рекао је Марковић.

Говорећи о опозицији Марковић је, пренео је портал РТЦГ, истакао да је „политичка конкуренција ДПС-а концентрисана у три блока једне те исте осовине која не види Црну Гору као независну државу“.

„Коалицију ДФ и СНП формирала је Српска православна црква, која јој је и редослед на листи одредила. Нема примера у Европи и на свету да се из цркава и манастира креће у политичку агитацију која не штеди никога и не чува него узурпира слободу и достојанство верника, а наших грађана. Лидера је у тој коалицији много и превише, а гласача све мање“, тврди Марковић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала