Пољска: Не претендујемо на белоруске територије

© Depositphotos.com / DroneInWarsawЗастава Пољске у Варшави
Застава Пољске у Варшави - Sputnik Србија
Пратите нас
Пољска нема намеру да претендује на белоруске територије и да нарушава њену територијалну целовитост, изјавио је шеф канцеларије пољског председника Кшиштоф Шчерински.
„Пољска је држава која се доследно у међународној арени залаже са првенство међународног права у односима између држава. Поштовање међународног права је, према нашем уверењу, основа мира у свету. База тога је услов суверенитета и територијалне целовитости држава“, цитира Шчеринског пољска агенција ПАП.

Тужно је и поражавајуће то што се у пропаганди белоруских власти  јављају претпоставке о томе да би Пољска могла да има намеру да наруши територијалну целовитост те земље, истакао је он.

Пољска није имала и нема такве намере, закључио је Шчерински.

Раније данас белоруски председник Александар Лукашенко је рекао да се неке снаге у Пољској враћају у времена када је тај део белоруске земље био у саставу Пољске и сматран је источна погранична подручја.

„Неки се чак, трљајући руке, знам то врло добро, присећају источних пограничних подручја где је све белоруско било забрањено и искорењивано је ужареним гвожђем. Сада је то наша земља, земља суверене Белорусије где у миру и слози живе све националности“, каже Лукашенко.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала