Вучић о састанку у Вашингтону: Биће то бесане ноћи

© Фото : Спутњику уступила Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић на данашњој конференцији за штампу
Председник Србије Александар Вучић на данашњој конференцији за штампу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за РТС да су у току припреме за састанак са представницима Приштине у Вашингтону и да се не зна шта ће бити агенда. Поручује да ће Београд бити спреман за све опције и да ће се одлуке доносити на мудар начин.

Александар Вучић је, уочи састанка са делегацијом Приштине у Вашингтону, рекао да у Србији има много људи који би с лакоћом решили проблеме и који би опсовали председника Америке, али је додао да он то не може да уради јер би угрозио интересе Србије. 
"Посебно зато што је овај председник наклоњенији Србији него неки други председници САД", навео је Вучић.  

Биће то бесане ноћи за нашу делегацију

Навео је да су у току припреме за састанак и да не претерује када каже да је Београд десет пута спремнији него Приштина, и да то могу да потврде међународни представници.  

"Радимо сваки дан, припремамо се по цео дан", указао је председник и додао да се не зна шта ће тачно бити агенда, али да би требало да се прича о економији. 

Ипак, како каже, могуће присуство Доналда Трампа говори да су могуће можда и још неке идеје.  

"Могу да кажем људима у Србији да немам сумње да ће то за делегацију коју водим и све нас бити бесане, не лаке ноћи, али да знамо свој задатак и колика је светиња коју чувамо", истакао је и додао да је Србија најважнија без обзира не све изазове.  

Поручио је људима да не брину и да он има искуства, да се састајао са највишим светским лидерима. 

"И то ми даје за право да могу да кажем да ћемо одлуке доносити на мудар начин", рекао је Вучић уз напомену да се неће одбијати ништа тек да би се одбило, да се неће прихватати оно што је лоше и поразно за земљу.  

"Чекамо да видимо шта су предлози" 

Поводом поређења са споразумом Израела и УАЕ, Вучић је рекао да би могао да анализира како је то постигнуто, и додао је да ће се делегација Београда сасвим сигурно састати са Кушнером, О'Брајаном, Гренелом и Пенсом. 

Међутим, напомиње да нико није нудио размену територија, нити било шта слично. 

"Чекам да видим шта су њихови предлози", рекао је Вучић и поновио да нема сумње да је Трамп бољи за Србију него неки ранији председници.  

"Шта год ко говорио и мислио, ми ћемо бити спремни за све опције. Знамо свако село и сваки споразум, за разлику од оних који долазе а не знају ни које смо све споразуме потписали. Али ја их никад не потцењујем", наводи председник Србије.  

Нагласио је да ће јавност бити упозната са свиме што се догађа и да ништа неће бити сакривено.

"Верујем да ћемо имати снаге и мудрости да донесемо најбоље одлуке", указао је Вучић додавши да ће на крају о свему одлучивати народ Србије.  

Додао је да се неће руководити личним и политичким интересима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала