Посада Војске Србије освојила прво место на Војном релију у Русији

© Фото : Министарство одбране СрбијеПосада Војске Србије на Међународним војним играма у Русији
Посада Војске Србије на Међународним војним играма у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Посада Војске Србије освојила је прво место у индивидуалној трци — једној од такмичарских категорија Војног релија на Међународним војним играма у Русији.

На завршном такмичењу у тој дисциплини, десетар Милош Четровић као возач и старији водник Горан Ћокић, као сувозач-навигатор, остварили су најбољи резултат у конкуренцији осам посада у категорији возила формуле погона 6x6, саопштило је Министарство одбране Србије.

Трка је одржана у среду и одвијала се у две етапе, у теренским условима и на терену који је за све учеснике био потпуно непознат.

Тенк Т-72Б3 са посадом Русије током индивидуалне трке прве етапе Тенковског биатлона - Sputnik Србија
Србија отворилa „Тенковски биатлон“ /видео/

Поред мерења укупног времена потребног за савладавање стазе, негативно је бодовано свако одступање од задате руте и свако прекорачење задате брзине.

Маршруту су такмичари добили пред старт трке, учитану у навигационе уређаје које користе Оружане снаге Руске Федерације, а преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила.

Након прве етапе трке, посада Војске Србије заузимала је треће место, да би у другој етапи значајно побољшала пласман и избила на прво место.

Српска посада у обе етапе није имала ни једно прекорачење брзине, чиме су организатори посебно изненађени и што резултат чини још вреднијим, наводи се у саопштењу.

Такмичење у Војном релију наставља се трком са бојевим гађањем и екипном трком која представља главни догађај у дисциплини Војни рели.

Подсетимо, на прошлогодишњим Међународним војним играма екипа Војске Србије освојила је треће место и то је било прво учешће њених возача у овој дисциплини Међународних војних игара.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала