Трамп и Бајден укрштају копља и око Косова

© AP Photo / APТрамп и Бајден
Трамп и Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовско питање послужило је двојици блиских сарадника актуелног и бившег председника Америке, републиканца Доналда Трампа и демократе Барака Обаме, да укрсте копља на Твитеру у склопу предизборне кампање за следећег становника Беле куће.

Расправу је, наиме, покренуо некадашњи Обамин специјални помоћник за особље Савета за националну безбедност Нед Прајс, који је преко те друштвене мреже упутио поруку Гренелу, који је Трампов специјални изасланик за преговоре Београда и Приштине.

​„Ричард Гренел се доследно оглашавао по две иницијативе за време свог рада у администрацији: дипломатији између Косова и Србије и глобалној ЛБГТ декриминализацији. Прва је спектакуларно пропала, а друга је нешто о чему му његова странка неће дозволити да дискутује“, написао је Прајс.

Гренел је убрзо потом одговорио Прајсу следећом поруком:

„Преговори Косова и Србије су следеће недеље у Белој кући. Ваш тим је народ Србије и Косова игнорисао осам година. Ваш тренутни кандидат Џо Бајден назвао је гејеве безбедносним ризиком!“, написао је Гренел.

​Прајс је, иначе, пре ангажмана у Белој кући за време Обаминог мандата, радио у ЦИА као виши аналитичар и портпарол. Као и Гренел, и он је врло активан на друштвеним мрежама, само на супротној страни, јер подржава Џоа Бајдена, кандидата демократа за председника САД, као и Камалу Харис коју је Бајден именовао као кандидата за потпредседницу Америке. Велики је критичар Трампа и његових спољнополитичких одлука, за које тврди да, како преносе „Новости“, нису повезане са националним интересом САД већ са Трамповим личним „политичким богатством“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала