Владика Атанасије одликовао одборнике ДПС-а који су дали допринос у одбрани светиња

© Sputnik / Никола БижићЕпископ милешевски Атанасије
Епископ милешевски Атанасије  - Sputnik Србија
Пратите нас
Епископ милешевски Атанасије данас је у манастиру Свете Тројице у Пљевљима одликовао одборнике владајуће црногорске Демократске партије социјалиста за допринос који су дали у одбрани светиња Српске православне цркве.

Орденом Белог анђела другог степена одликовани су Предраг Цвијовић и Срђан Пивљанин, обојица одборници ДПС у Пљевљима.

Како сазнају „Вијести“, одликовани су и одборник ДПС у прошлом сазиву локалног парламента Војислав Зиндовић, као и Маја Чабаркапа, докторанд микробиологије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе.

Маја Чабарикапа - Sputnik Србија
Пљевљанка се одриче Милове стипендије: Нећу паре од оних који би да затру Србе и СПЦ!

Чабаркапа је недавно раскинула Уговор о додели стипендије за докторска истраживања вредан више од 50 хиљада евра, желећи на тај начин, како је истакла, да се огради од деловања тренутне власти у Црној Гори, посебно због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Цвијовић и Пивљанин су се јавно успротивили усвајању Закона о слободи вероисповести и били редовни учесници литија које је организовала СПЦ у знак протеста против усвајања тог закона, наводи се у тексту.

Њих двојица упркос противљењу своје партије, почетком године присуствовали су и седници локалног парламента коју је заказала опозиција а на којој је требало да се расправља о Закону о слободи вероисповести.

Уочи празника Светог Саве 27. јануара, Цвијовић је на хотелу Пљевља чији је власник истакао икону са ликом тог свеца величине 13 пута осам метара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала