Врхунска борбена техника: Главни новитети форума „Армија-2020“ /фото/

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаШести Међународни војно-технички форум „Армија-2020“
Шести Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Шести међународни војно-технички форум „Армија-2020“ обележило је 28 хиљада експоната, десетине делегација из 92 државе и стотине јединица борбене технике. Корпорација „Ростех“ је саопштила да ће ове године у парку „Патриот“ близу Москве бити представљено више од 70 новитета, од којих Спутњик издваја најзанимљивије.

Организатори отворене изложбе одлучили су да „буду широке руке“ и поставе најсавременију војну технику на централни улаз. И мада тенк Т-14 „Армата“, борбено возило за подршку тенкова, борбено возило пешадије „Курганец-25“ и оклопни транспортер „Бумеранг“ нису имали видљиве промене у односу на прошлу годину, зато је тешко борбено возило пешадије Т-15 дефиниција промене, јер поседује нови борбени модул „кинџал“ са моћним оружјем калибра 57 милиметара.

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаТенк Т-34-85
Врхунска борбена техника: Главни новитети форума „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Тенк Т-34-85

Најпрепознатљивија борбена возила, од лаког МС-1 из 1920-их година до најмодернијих модела, нашла су се у једном строју. Посебно место заузима Т-34-85 ─ најбољи тенк Другог светског рата.

Баги и амфибија

Ове године на „Армији“ било је неколико занимљивих „дебитовања“. На пример, нова верзија теренског возила „Тигар“ је пикап са митраљезом.

„Возило је направљено узимајући у обзир искуство из Сирије“, рекао је специјалиста Војно-индустријске компаније Сергеј Суворов и додао да је баги „идеалан за снаге за специјалне операције“.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Од роботике до дронова: Шојгу о новитетима одбрамбене индустрије на форуму „Армија 2020“

Од егзотике Спутњик издваја прву амфибију са погоном на све точкове „Дрозд“, која развија брзину до седамдесет километара на сат на води и до 100 км/ч на копну. Физички је немогуће утопити ово возило – способност одржавања на површини воде остаје и након веома тешких оштећења.

Тешки дронови

Један од најважнијих новитета „Армије-2020“ је далекометни ракетни систем вођеног наоружања „Хермес“. Конструисан је за уништавање савремених и перспективних тенкова, лаких оклопних мета, инжењерских и фортификационих конструкција на удаљености до сто километара.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаДрон "Орион"
Врхунска борбена техника: Главни новитети форума „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Дрон "Орион"

Ове године на форуму „Армија“ представљено је мноштво савремених и перспективних беспилотних летелица. Издвајају се два гиганта компаније „Кронштат“ – „Орион“ и „Хелиос“ са распоном крила од 16 и 20 метара.

„Орион“ је извиђачко-ударна беспилотна летелица борбеног радијуса 300 километара. Може да остане у ваздуху око 24 часа и развије брзину до 200 километара на сат.

Што се тиче „Хелиоса“, за сада је представљен као макета. Ово је уско специјализовани дрон за радарско откривање дугог домета. У стању је да остане у ваздуху до 30 сати и пошаље податке о стању у ваздуху, као и о другим авионима и земаљским штабовима.

Аутомат Калашњиков АК-308 - Sputnik Србија
„Калашњиков“ на изложби: Оружје синхронизовано с геџетима, премијера аутомата АК-19 /видео/

Нови митраљез

Што се тиче стрељачког оружја, ове године се истичу две премијере концерна „Калашњиков“. Аутоматска пушка АК-19 је модификација аутомата АК-12.

„Други новитет је ручни митраљез РПЛ-20“, рекао је специјалиста концерна Владимир Онокој, и додао да је то „први домаћи митраљез калибра 5,45 милиметара са редеником“.

Осим тога, РПЛ-20 је опремљен тракама за постављање оптичких и колиматорских нишана, тактичком ручицом и ласерским показивачем мете.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала