Муж гласао уместо жене, фотографисали листиће...: Неправилности на изборима у Црној Гори

© Sputnik / Никола БижићИзбори у Црној Гори први гласач на Цетињу
Избори у Црној Гори први гласач на Цетињу - Sputnik Србија
Пратите нас
У првих неколико сати гласања на изборима у Црној Гори пријављено је низ неправилности, а више гласачких листића је поништено.

Забележени су разни пропусти, од фотографисања гласачких листића до гласног изговарања имена бирача, а било је проблема и са уређајима за очитавање докумената.

Из изборног штаба опозиционе коалиције „Мир је наша нација“ у Колашину тврде да „активиста ДПС-а на десет метара од бирачког места број два пописује грађане који излазе на гласање“, објавиле су „Вијести“.

Муж гласао за жену, члан бирачког одбора прозивао гласаче

На једном од бирачких места у Бару муж је ушао у кабину са супругом и заокружио листић уместо ње, због чега је проглашен неважећим.

Ред за гласање испред бирачког места у насељу Муртовина у Подгорици. - Sputnik Србија
Незапамћени редови за гласање у Подгорици /видео, фото/

У Сутомору, члан бирачког одбора наглас је изговарао имена бирача, а бирачко место није отворено на време јер нико није знао да стартује апарат за гласање.

Регистровано је и да је на другом гласачком месту у Сутомору члан бирачког одбора преклопио бирачки листић уместо бирача.

Како је објавио Центар за мониторинг и истраживања (ЦеМИ), чији посматрачи надгледају изборни поступак, на бирачком месту у општини Тузи, у месној заједници Врањ, гласање није почело на време јер нико од чланова одбора није умео да покрене апарат за гласање и није знао како се користи токен.

Председник Државне изборне комисије Алекса Ивановић изјавио је да су на једном бирачком месту у Тузима погрешним печатом печатирани гласачки листићи. Он је додао да ће на бирачком месту ОШ „Илино брдо“ у Пљевљима гласање бити продужено до 21.15 часова јер је бирачко место отворено са више од сат закашњења.

Истовремено, из ЦДТ-а стижу упозорења да се на појединим гласачким местима не поштују епидемиолошке мере.

Гласао, па рекао кога је заокружио

Један бирач у Котору гласно је саопштио за кога је гласао након убацивања листића у гласачку кутију, због чега је његов листић поништен.

Митрополит Амфилохије гласао на изборима у Црној Гори - Sputnik Србија
Гласао митрополит Амфилохије /видео/

Представници УРА и Демократа у Никшићу тврде да им није дозвољено да иду на гласање путем писма, иако имају написмену дозволу Државне изборне комисије.

ЦеМИ је пријавио да на једном гласачком месту у Подгорици чланови Бирачког одбора користе мобилне телефоне.

На бирачком месту број 24 у Никшићу чувари бирачких кутија коалиције „За будућност Црне Горе“ зауставили су мушкарца који има пребивалиште на Косову и Метохији, а који је дошао да гласа са личном картом Црне Горе, за шта нема право, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић у укључењу за ТВ Прва.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала