Ванземаљце смо тражили на погрешним местима: Научници изнели нову теорију

CC0 / / Ванземаљци - илустрација
Ванземаљци - илустрација - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Потрага за ванземаљским животом у свемиру обично се фокусира на егзопланете које круже око удаљених сунца, али нова теорија истраживача из Њујорка сугерише да екстремни облик „нуклеарног живота“ можда живи унутар звезда.

Док су непрестано скенирали небо у потрази за планетама сличним Земљи које насељавају „Златокосину зону“ својих звезда, научници који лове ванземаљце можда су превидели извор потенцијалних екстремофилних створења: саме звезде, пише РТ.

Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија
Ванземаљци постоје, а да ли су нам претња: Упозорење бившег шефа тајне агенције Пентагона

Као што само име говори, екстремофили су организми који живе у екстремним окружењима, као што је живот заснован на угљенику, и који укључује разне облике бактерија које успевају у изузетно врућим, хладним, киселим, базичним или озраченим деловима универзума.

Ново истраживање физичара Луиса Анхордокија и Еугена Чудновског са Градског универзитета у Њујорку сугерише постојање такозваног „нуклеарног живота“.

Њихова теорија предлаже да се хипотетичке честице формирају заједно да би створиле космичке жице или „огрлице“, које би саме могле да се покажу као градивни елемент овог нуклеарног живота унутар истих звезда које осветљавају универзум. Ове космичке огрлице би биле звездани, нуклеарни еквиваленти ДНК и РНК који чине основу органског живота овде на Земљи.

„Информације похрањене у РНК (или ДНК) кодирају механизам само-репликације“, рекао је Чудновски.
Планета - Sputnik Србија
Фасцинантно откриће: На суперземљама могућ ванземаљски живот

Човечанство тек треба да открије ове једнодимензионалне космичке низове и елементарне честице са само једним магнетним полом који их ствара (монополи), али нова студија поставља да они могу да се формирају у једнодимензионалне, дводимензионалне и тродимензионалне структуре, у великом делу на исти начин на који се атоми спајају хемијским везама да би формирали органске молекуле.

Ове космички „сложене“ структуре на крају би преживеле довољно дуго у екстремној нуклеарној пећи у срцу звезде да би се реплицирале коришћењем фузијске енергије, теоретски узрокујући да звезда затамни.

Још више запањујућа идеја Чудновског је да би ова „самокопирајућа нуклеарна врста“ могла да развије интелигенцију, потенцијално надмашујући нашу.

„Будући да би се врло брзо развијали, могли би да пронађу начин да истражују космос изван своје звезде, као што смо и ми учинили“, рекао је Чудновски. „Могли су да успоставе комуникацију и путују између звезда. Можда би требало да потражимо њихово присуство у свемиру“.

За сада, истраживачи планирају да развију симулације понашања космичке огрлице у звездама како би тестирали своју теорију о нуклеарном животу, истовремено истражујући звезде попут ЕПИК 249706694, које се нередовно и без објашњења пригушују.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала