Огласио се Гренел о папиру који је уручен Србији у Вашингтону, шта пише у Тачки 10

© Visar KryeziuСпецијални изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел
Специјални изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел  - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел огласио се на Твитеру поводом вести да је српском председнику Александру Вучићу уручен папир на ком се тражи признање Косова.

Гренел је кратко прокоментарисао вест коју је објавио један медиј на енглеском језику, рекавши „Није истина!“.

Шта пише у Тачки 10

Синиша Мали прокоментарисао документ наводећи као спорну Тачку 10, која се односи на обострано признање Косова.

„Тачка 10 односи се на међусобно признање. Има и економских тема и оне које се односе на инфраструктуру, аутопут, железнице, помоћи малим и средњим предузећима како би се подигла економија целог регион. Огроман притисак“, казао је он.

Ксенија Павловић Мекатир, извештач Беле куће и угледна новинарка, реаговала је на друштвеним мрежама и цитирала наводе из Тачке 10.

У спорној тачки наводи се: „Обе стране се обавезују на међусобно признање и заштите етничких мањина, реституцију имовине, решавање статуса лица који немају регулисан статус и сагласне су да отворе канцеларије задужене за заштиту и годишње извештавање о мањинским правима“.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић предводи делегацију која ће од данас до 5. септембра боравити у посети Сједињеним Америчким Државама, где ће учествовати у разговорима о економској сарадњи између Београда и Приштине, које организује Бела кућа.

Преговори Београда и Приштине у Белој кући још увек трају.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала