Милова странка признала пораз: Не можемо да формирамо владу

© Tanjug / AP Photo/Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократска партија социјалиста (ДПС) одржала је седницу Главног одбора на којој је признала пораз и да не може да формира будућу Владу Црна Горе.

После седнице ГО је саопштено да је ДПС и даље убедљиво најјача политичка снага у Црној Гори, али да ипак не може да формира посланичку већину а тиме и нову владу с досадашњим коалиционим партнерима, те да изборни резултат представља неуспех.

Упркос томе, ДПС и сви појединци који су учествовали у креирању државне политике у претходним деценијама, како истичу, могу бити поносни на оно што су кључне вредности које су остварили: изградња грађанске државе и мултиетничког демократског друштва, поштовање антифашистичких тековина и трасирање европског пута земље.

„Као водећа државотворна партија, ДПС је спремна да безусловно подржи сваку владу која ће наставити да развија ове вредности и остварује националне интересе Црне Горе“, закључено је на седници ГО.

Закључено је такође да се наредне седмице крене са детаљном анализом изборних резултата у свим општинским организацијама, од нивоа месних одбора, која ће бити размотрена од стране надлежних органа партије.

Седницом је председавао председник партије Мило Ђукановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала