Америка нашла још један начин да зада ударац Кини

© AP Photo / Mark SchiefelbeinХуавеј
Хуавеј - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка влада је пронашла нов начин како да угрози Кину и њене највеће технолошке компаније, пише амерички лист „СНБС“. Спремни су да уведу ограничења за велику кинеску компанију „СМИЦ“ (Међународна корпорација за производњу полупроводника), што ће отежати рад највећим корпорацијама међу којима је и Хуавеј“.

У случају да Бела кућа донесе одлуку о увођењу санкција, „СМИЦ“ ће бити додата у специјалан списак компанија Министарства трговине, којима ће бити потребна посебна дозвола за трговину у САД. Компанији ће бити ограничена испорука сировина за њене производе.

„СМИЦ“ је једна од најважнијих компанија кинеске економије и за Пекинг представља велику подршку за развој сопствене микроелектронске. Државни програм је конципиран до 2025. године и има за циљ повећање извоза производа из Кине, као и јачање технолошке безбедности.

Поред тога „СМИЦ“ је уједно и највећи произвођач смартфона „Хуавеј“, јер је тајванска компанија „ТСМЦ“ морала да прекине сарадњу због америчке претње санкцијама.

Аналитичари упозоравају, да се оваква ограничења могу негативно одразити и на економију Америке, јер ће отежати извоз сировина и технологија партнерима компаније „СМИЦ“ у Кину.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала