Операција „Муншот“: 10 милиона дневно тестова на корону - само у једној држави

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаКорона вирус
Корона вирус - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски медицински часопис БМЈ објавио је да влада Велике Британије ради на плановима према којима би се број тестирања на вирус корона повећао до тешко замисливог нивоа, односно да до почетка наредне године планира да спроведе 10 милиона тестова сваки дан, а у оквиру великог проширења националног програма тестирања.

Позивајући се на званичне документе, медицински часопис је објавио да је влада спремна да за такво тестирање потроши око 130 милијарди фунти, а како би платила масовно тестирање у сврху „подршке економској активности и повратку нормалном животу“, преноси Танјуг.

Меморандум који је БМЈ добио на увид, о такозваној „Операцији Муншот“, послат је премијерки Шкотске Николи Старџеон и њеним министрима, и предвиђа да би спровођење тог плана коштало „више од 100 милијарди фунти“.

Уколико се овај план реализује, то ће значити да би цела популација велике Британије могла да буде тестирана свеке недеље.

БМЈ је имао увид и у презентацију коју је за британску владу припремила консултантска компанија Бостон консалтинг груп, а у којој се види да план предвиђа да се тренутни капацитети тестирања са 350.000 дневно повећају на 10 милиона тестова дневно до првог дела 2021. године.

Додаје се и да влада планира да се у спровођењу плана ослони на приватни сектор како би постигла масовно тестирање, али и да је влада већ потписала писма намере са приватним компанијама како би до децембра достигли број од три милиона тестирања дневно.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала