Оптужница против још једне активисткиње ДПС-а

© Небојша ПоповићСуд у Подгорици
Суд у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Основно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против Милене Орландић, која је вршећи увид у изборни материјал у име Демократске партије социјалиста (ДПС), покушала да изазове неправилност на бирачком месту и створи, како је сумњала опозиција, услове за понављање избора.

Орландићева се терети за кривично дело уништавање докумената о гласању, за шта је запрећена најблажа казна — новчана или затвор до три године, објавиле су „Вијести“.

Она је ухапшена 2. септембра након што је у име ДПС-а вршила увид у изборни материјал Општинске изборне комисије Подгорица, када је покушала да склони два контролна купона с бирачког места, како се не би слагали с бројем гласачких листића.

О томе је сачињен записник који су потписали чланови ОИК и позвана полиција.

Подсетимо, у Службеној забелешци о раду изборне комисије Главног града Подгорица пише да су 2. септембра у службеним просторијама Скупштине Главног града приликом контроле изборног материјала на бирачком месту 63, од стране овлашћених представника Демократске партије социјалиста (ДПС) склоњени купони са гласачких листића.

Исто тужилаштво је, такође у хитном року, поднело оптужни акт и против чланице подгоричког одбора ДПС-а Душице Вулић због сумње да је извршила кривично дело повреда слободе опредељења при гласању, саопштила је раније портпаролка ОДТ-а.

Вулићева се чује на снимку који је 18. августа објавио портал Ин4с како условљава кандидата за професионални ангажман у Војсци Црне Горе подршком ДПС-у за парламентарне изборе који су одржани 30. августа.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала