Oсам разлога зашто ваши најбољи запослени напуштају компанију

CC0 / / Пројектантска фирма
Пројектантска фирма - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Када најбољи из тима раде врхунски, лако је претпоставити да је све у реду. Ипак, треба ослушкивати и пратити пулс компаније. Сајт „Инц“ даје неке од разлога зашто најбољи запослени могу да напусте компанију, а да претходно нисте ни сумњали да ће то урадити.

Постоје запослени који су продуктивни, слажу се са колегама и ретко се жале. Па зашто онда напуштају посао?

1. Потпуно су сагорели на послу

Када неко добро ради, онда му се обично поверава још више посла. Зато треба избегавати превелика очекивања од само једне особе, одговорност треба да је на свима. Само једна особа не може да носи тежину целе групе.

2. Немају добар „алат“ којим раде

То може да буде лош или застарео рачунар, мало особа које му/јој помажу, нема усавршавања нити напретка. На тај начин послодавац показује да не цени и не улаже у свој тим.

3. Осећају да их не цене довољно

Плата није довољна. Када неко напорно ради, онда жели то и да чује од надређених. Ништа се не подразумева. Свако реагује различито, некоме пријају јавне похвале, некима речи афирмације, слободан дан, или новчани бонуси.

4. Радно окружење је неинспиративно

Највећи део дана проводимо на послу, па је важно да се на радном месту осећамо пуни енергије и мотивисани за рад. Нека зидови не буду стерилно бели, а радно место без биљки, сваки детаљ може да подигне расположење и учини мало задовољство.

5. Не напредују

Добри запослени су мотивисани, и имају импулс који их тера да буду најбољи у томе што раде. То такође значи да стално теже напретку, и развитку у својој каријери. Ако немају одговарајуће изазове, одговорности или прилике за доказивањем у организацији у којој су, онда ће све те елементе потражити негде другде.

6. Желе да зараде више новца

Стварно добре запослене треба константно награђивати. Често кад траже повишицу буде касно, јер послодавац не може да изађе у сусрет њиховим захтевима.

7. Не виде будућност

Некад зато што им није јасна визија и мисија послодавца, или се једноставно не уклапају. Некад не виде дугорочне циљеве, или ако их има, не виде себе на путу ка њиховом остваривању. Таленат запосленог мора да се развија у оквиру компаније и заједно са организацијом.

8. Њихов глас није се чуо

Сви желе да буду део промене. Ако се глас и мишљење запослених не чује, и ако их послодавац не обавештава о изазовима и достигнућима компаније, они неће осећати да су део заједнице.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала