Мистериозна летелица понашала се као ниједна коју смо видели: Сведочење америчког пилота /видео/

© REUTERS / Toby Melville Американский истребитель F-22 Raptor осуществляет дозаправку в небе
Американский истребитель F-22 Raptor осуществляет дозаправку в небе - Sputnik Србија
Пратите нас
Мистериозна летелица, коју смо кренули да пресретнемо, понашала се као да је у рату, ометала је војне радаре, кретала се као ниједна коју смо до тада видели, испричао је пензионисани амерички војни пилот Дејвид Фрејвор о блиском сусрету са НЛО изнад Калифорније.

Фрејвор је био командант тима који је 2004. године послат да пресретне непознату летелицу која је уочена изнад Калифорније.

Извештај о овом пресретању недавно је обелодањен, пошто је са њега скинута ознака тајности. Фрејвор је о том случају говорио у интервјуу са руско-америчким јутјубером и истраживачем на Универзитету МИТ Лексом Фридманом.

„Били смо на рутинском тренажном лету када је уочена неидентификована летелица која изводи неуобичајене маневре у близини калифорнијске обале. Добили смо наређење да је пресретнемо и идентификујемо, будући да се и раније појављивала и да је морнарица пратила већ две недеље. У пресретање смо кренули нас четворица у два авиона“, испричао је Фрејвор, који је био пилот у америчкој морнарици 18 година.

Амерички авион Ф-15 страјк игл у Турској бази Инџирлик - Sputnik Србија
Амерички пилоти кренули су у агресију на Србију и изнад Јадрана срели чудне светлеће кугле /видео/

Како је додао, летелица се појавила на висини од око 24 километра, обрушила се ка мору и онда нагло стала и лебдела на висини од око шест километара.

„Није то било нешто као да смо видели светла у даљини која су нестала, већ смо нас четворица пилота, увежбаних да осматрамо и уочавамо, гледали ту летелицу по ведром дану“, каже пилот.

Објашњава да се летелица није кретала као уобичајени авиони или хеликоптери.

„Летела је северно, јужно, северно, јужно. Инсистирао сам да јој приђем, био сам од ње на нешто мање од километра, на висини од око 3,5 километра, када је нестала за мање од пола секунде“, прича Фрејвор.

Пилоти су се спустили ка мору како би проверили да летелица није покушала да се „сакрије“ на малој висини, али ништа нису успели да нађу.

Када су слетели, сазнали су да су радари њихових авиона забележили кретање летелице. Међутим, примећено је и да је летелица активно ометала њихове радаре.

Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија
Бивши званичници Пентагона: Нашли смо остатке летелица које нису са Земље

„Када некоме активно ометате неки борбени систем, технички, то је акт рата“, каже пилот.

На питање да ли мисли како се ради о летелици са друге планете, Фрејвор је одговорио:

„Не волим да говорим о „малим зеленим“, али мислим да нисмо развили овакву летелицу. Неко би могао да је крије извесно време, али би брзо била откривена, јер се ради о огромном скоку у технологији“, испричао је Фрејвор.

Ова летелица уочена је 10. новембра 2004. године. Радарски снимак са авиона који су кренули да је пресретну „процурео“ је у јавност 13 година касније, а Пентагон га је званично објавио ове године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала