Додик покреће питање виталног интереса због Косова

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће покренути питање виталног интереса на предлог одлуке о признању самопроглашеног Косова.

Додик је потврдио да на данашњој ванредној седници Председништва БиХ није усвојен предлог одлуке о признању самопроглашеног Косова, јер је он био против тога.

Навео је да ће се о овом питању изјаснити Народна скупштина Републике Српске, преноси Танјуг.

И даље сматрам да Амбасада мора бити у Јерусалиму

Додик је потврдио да је у Председништву БиХ одбијен његов захтев за измештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим, али истиче да и даље сматра да је важно да то буде и учињено.

„То је важно јер је то доказ пријатељства према БиХ и према Србији, Израелу, и сматрам да треба подржати напоре да одреди седиште и да се то поштује“, рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је подсетио да су друга два члана Председништва БиХ била против тог предлога.

„О дневном реду се не гласа, него се то прихвата. Шефик Џаферовић и Жељко Комшић су гласали против, ја сам био за. Видећемо шта ће бити са судбином овог предлога и како ће се то кретати“, навео је Додик.

Додик је рекао да је разговарано и о пандемији вируса корона, наводећи да је БиХ ушла у глобални процес набавке вакцине.

Једна од тема, додао је, била је и мигрантска криза, казао је он и истакао да ће бити ангажован додатни број припадника Граничне полиције у циљу спречавања илегалних миграција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала