Захарова о могућем одговору на санкције против Русије: Увек одговарамо реципрочно

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је могући одговор Русије на санкције Запада у светлу догађаја у Белорусији и ситуације са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, рекавши да Русија увек поступа реципрочно.
„Ми увек поступамо реципрочно. Покушавамо ипак да не будемо криволочни, већ праведни, стога су наши поступци увек симетрични и реципрочни. Они кружно делују у истом смеру у којем примамо ударац, и наравно – дајемо одговор, јер без одговора се у дипломатији ствари не раде“, рекла је Захарова у програму телевизијског канала „Русија 1“ Владимира Соловјова на Јутјубу.

Она је истакла да је Русија спремна да реагује на сваки покушај блокаде.  

„Ми ћемо реаговати на то, као на све санкције, стоп-листе и покушаје да се одстране наши медији из информативног простора, не пусте наши новинари и посленици. Одлично знате шта можемо и шта умемо, нажалост, већ смо прилично добро научили то да радимо“, рекла је.

Владимир Чижов - Sputnik Србија
Чижов: Ако се ЕУ одлучи на антируске санкције због Наваљног, знаћемо како да одговоримо

Према њеним речима, Русија пружа помоћ и онима који јој нису најближи савезници.

„Нажалост, из разлога што веома добро умемо да сарађујемо, доказали смо да можемо да пружимо руку помоћи чак и онима који никада нису били наши најближи савезници. У тешким тренуцима пружамо помоћ. Велико је питање због чега смо принуђени да усавршавамо уметност контрамера и контрасанкција“, рекла је портпаролка.

Европски парламент раније је поново позвао да се блокира „Северни ток 2“ и уведу „праве санкције“ Русији. С тим у вези, стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов изјавио је да ће Русија ће знати како и чиме да одговори уколико Европска унија одлучи да уведе антируске санкције због ситуације с Алексејем Наваљним.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала