Приштински медији: Гренел стиже на Балкан са 13 америчких званичника

© AP Photo / Markus SchreiberРичард Гренел
Ричард Гренел - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални изасланик председника Трампа за дијалог Косова и Србије Ричард Гренел стиже данас на Косово са још 13 америчких званичника. Извори Газете експрес наговестили су да је његова посета усмерена ка верификацији напретка у примени споразума од 4. септембра у Белој кући ради нормализације економских односа између Косова и Србије.

Ричард Гренел стиже на Косово у посету ради примене споразума постигнутог у Белој кући између Косова и Србије. Гренел ће на Косово доћи са још 13 америчких званичника који ће представити пројекте за Косово и регион у оквиру споразума постигнутог са Србијом.

Косово и Србија су 4. септембра потписали споразум о економској нормализацији који се сматра историјским због чињенице да отвара пут за нормализацију економских односа две земље и отвара пут за инвестиције у целом региону, укључујући апуто-путеве, железницу и гас.

Приштински медији спекулишу да ће Гренел „донети добре вести попут укидања америчких виза за становнике Косова“.

Подсетимо, званични Београд је убрзо након потписивања докумената у Вашингтону најавио долазак представника америчке Међународне корпорације за финасирање развоја (ДФЦ) и отварање канцеларије ове корпорације у Београду за 21. септембар. ДФЦ, као и Извозно-увозна банка потом су потписале писма о намерама са представницима Београда и Приштине за финансирање изградње „аутопута мира“, који ће повезати Ниш и Приштину. Тада је уједно и најављено да ће крајем месеца заједно са делегацијом ДФЦ-а, Београд, али и Приштину посетити и делегација Извозно-увозне банке, а управо због реализације овог и других пројеката.

Како је најавио на Твитеру, специјални представник америчког председника за дијалог између Београда и Приштине Ричард Гренел ће после Приштине посетити и Београд.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала