Тријумф комедије на додели Еми награда

Пратите нас
Да су праве вредности филмске уметности бациле у сенку вештачки пласиране теме показује и овогодишња додела Еми награда. Неприкосновени тријумф комедије говори нам да је ипак смех најбољи начин да се изборимо са проблемима који потресају свет ове године.

Свечаност доделе Еми награда изгледала је ове године много другачије него до сада, с обзиром на безбедносне мере услед пандемије. Церемонија је наизглед започела традиционално – водитељ Џими Кимел закорачио је на позорницу Стејплес центра уз бројне овације и смех. Снимци публике од прошле године били су, наравно, измонтирани, а потом је публика избледела и оставила простор за уживање на даљину.

© AP PhotoЏими Кимел у друштву имагинарне публике
Тријумф комедије на додели Еми награда - Sputnik Србија
Џими Кимел у друштву имагинарне публике

Успех серије „Шитов поток“ био је очекиван, али са 15 номинација и девет трофеја ово остварење оборило је рекорд Емија са највише победа у једној сезони за комедију. „Шитов поток“ освојио је награду за најбољу хумористичку серију, а отац и син Еуген и Данијел Леви изабрани су за најбољег комичног, односно споредног комичног глумца. Чак је и Еуген Леви који у поменутој серији глуми оца дисфункционалне породице изненађен својом глумачком победом назвавши је „најискренијом улогом у 43 године бављења комедијом“.

© AP PhotoНајбољи комичари, Еуген и Данијел Леви
Тријумф комедије на додели Еми награда - Sputnik Србија
Најбољи комичари, Еуген и Данијел Леви

Серија „Наследници“ понела је титулу најбоље серије у категорији драме, а Џереми Стронг тријумфао је у улози импулсивног и нестабилног Кендала Роја. Опкладе су међутим осцилирале између Брајана Кокса у улози опаког Логана Роја и Џејсона Бејтмена за улогу у серији „Озарк“.

Лаури Линеи која је глумила Венди у Нетфликсовој серији „Озарк“ титулу фаворита за најбољу глумицу узела је Зендаја за ХБО серију „Еуфорија“ и постала најмлађа особа награђена у тој категорији.

© AP PhotoЗендаја, најмлађа добитница награде за најбољу глумицу за улогу у тинејџерској драми „Еуфорија“
Тријумф комедије на додели Еми награда - Sputnik Србија
Зендаја, најмлађа добитница награде за најбољу глумицу за улогу у тинејџерској драми „Еуфорија“

Надзирачи“, адаптација суперхеројског графичког романа који тематизује борбу прозив расизма освојила је титулу најбоље лимитиране серије, а звезде серије Реџина Кинг и Јаија Абдул-Матин Други најбољу главну, односно споредну улогу.

Марк Рафало, добитник награде за најбољег глумца за улогу у серији „Знам да је ово истина“ искористио је прилику да позове публику да гласају на предстојећим америчким изборима, у чему су му се придружили и Данијел Леви и Реџина Кинг.

© AP PhotoМарк Рафало добитник je награде за најбољег глумца за улогу у серији „Знам да је ово истина“.
Тријумф комедије на додели Еми награда - Sputnik Србија
Марк Рафало добитник je награде за најбољег глумца за улогу у серији „Знам да је ово истина“.

Звезде попут Оливије Колмен, Џоди Комер, Брајана Кокс, Џереми Ајронс, Хелен Бонам Картер и Пола Мескала остале су празних руку у глумачким категоријама.

Листу свих добитника можете погледати на ЛИНКУ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала