Апокалиптичне сцене у Русији: Мртве птице падају са неба /видео/

CC0 / Unsplash / Јато птица
Јато птица - Sputnik Србија
Пратите нас
Апокалиптичне сцене из руског града Балакова шире се друштвеним мрежама. На снимцима који се деле види се на десетине мртвих птица како падају са неба и леже на улицама

Прве слике овог за сада необјашњеног феномена појавиле су се на руској друштвеној мрежи В контакте, на страници „Типично Балаково“, посвећеној граду који се налази на око 1.000 километара јужно од Москве и у чијој близини је велика нуклеарна централа, пише РТ.

У коментарима испод слика, мештани су навели велики број теорија шта је могло да проузрокује масовну смрт птица.

Док су неки указивали на природне феномене, као што су јаки ветрови или судар два јата, други су оптуживали ватромете, загађење, па чак и 5Г мрежу, иако је у Русији још нема.

У коментару који је добио највише лајкова подсећа се да ТВ серија „Чернобиљ“, чија је тема нуклеарни инцидент из осамдесетих година, почиње тако што све птице помру.

Ветеринарски одсек Саратова саопштио је да истражује шта је узрок помора птица, док се појављују и теорије како је можда у питању птичји грип.

Неки корисници друштвених мрежа, међутим, не верују стручњацима из Саратова и позивају да у Балаково дођу експерти из Москве како би утврдили о чему се ради.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала