„Деца не желе маске, плачу“: Побуна родитеља и претња бојкотом пред повратак у школе у Црној Гори

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаКоронавирус, заштита деце
Коронавирус, заштита деце - Sputnik Србија
Пратите нас
Родитељи који су покренули петицију да се у Црној Гори укине одлука о ношењу маски у учионицама, поручили су да размишљају да у знак протеста бојкотују наставу првог дана школске године јер су, како наводе, деца већ под стресом, како због новог начина праћења градива, тако и због епидемиолошке ситуације.

Представник родитеља Дејана Станић казала је за дневни лист „Дан“ да су се узалуд обраћали Министарству просвете Црне Горе, јер сви ћуте, преноси Танјуг.

Никшић  - Sputnik Србија
Озбиљна ситуација у Црној Гори, крајњи сценарио — „закључавање“

„Родитељи су јако љути. Деца не желе маске, плачу, кажу да им сметају да је носе на часовима. За старије разреде који ће имати онлајн наставу, разредне старешине немају разумевања ако дете нема интернет. Мора имати и тачка“, рекла је Станић.

„Родитељи предлажу да се бојкотује настава први дан због маски и раздвајања деце у групе“, наводи Станић и додаје да да неки родитељи ниесу у могућности да обезбеде три маске дневно деци.

Рекла је и да родитељи не могу деци да обезбеде телефоне или таблете и да су сви већ под стресом, преноси РТЦГ.

Сматра да од скоро 7 милиона евра донација које је Национално координационо тело добило, део могао да буде издвојен да би се деци обезбедили таблети и интернет.

Одлуком Министарства просвете Црне Горе наставу у школи похађаће ученици 1, 2,3,4, 5. и 6. разреда основне школе, као и 1. разреда средње школе, а остали онлајн, уз консултације у школи на сваких петнаест дана.

Ђаци у Црној Гори у школе ће се вратити од првог октобра, одлучило је Министарство просвете те државе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала