Радев о протеривању руских дипломата због шпијунаже: Заштита националне безбедности је приоритет

© REUTERS / Marko DjuricaПредседник Бугарске Румен Радев
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Бугарске Румен Радев је изразио наду да су специјалне службе и тужилаштво земље прикупили неопходне доказе за оптуживање руских дипломата за шпијунажу. Према његовим речима то може да минимализује дипломатске последице.
„Владавина националних интереса и заштита националне безбедности су приоритет. И ту не може бити никаквих компромиса“, изјаву Радева преноси бугарски лист „Актуално“.

Одговарајући на питање да ли ће тренутна ситуација са Русијом утицати на техничко одржавање авиона Миг-29, Радев је изјавио да је на то питање дужна да одговори влада.

МИП Русије - Sputnik Србија
Москва: Протеривање дипломата из Софије ─ покушај да се наштети сарадњи двеју земаља

Министарство спољних послова Бугарске саопштило је раније да протерује двојицу руских дипломата због сумње за шпијунажу.

С тим у вези, реаговала је амбасада Русије у Софији, саопштивши да је Бугарска протерала из земље двојицу руских дипломата, а да нису пружени докази који би потврдили обављање делатности која није у складу са њиховим статусом.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је изразила жаљење због протеривања дипломата, оптужбе је назвала „измишљеним“ и најавила одговарајуће мере Москве.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала