Зашто Гренел није и у Приштини запевао

© AP Photo / Astrit IbrahimiРичард Гренел на Косову
Ричард Гренел на Косову - Sputnik Србија
Пратите нас
На питање зашто за посету америчке делегације ДФЦ и специјалног изасланика САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела није организована вечера као у Београду, директор приштинског завода за протокол Орхан Хајризи рекао је да тако нешто није било предвиђено, преноси „Газета експрес“.

„Не, током наших координационих састанака са америчком амбасадом није поменута опција организовања вечере, нити је било такве иницијативе“, рекао је Хајризи.

Одговарајући на питање зашто је вечера приређена у прошлој Гренеловој посети, а сада није, Хајризи је рекао да многи фактори утичу на то.

Напоменуо је да поред протокола, постоје и друге службе које се баве координацијом активности приликом посете неког званичника.Дневни ред посете сваког високог званичника зависи од његове агенде – да ли наставља пут, има заказан лет или неке друге актвиности, рекао је Хајризи.

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел је током посете Београду објавио на Твитеру видео-снимак са вечере са председником Вучићем и члановима делегација, и то у моменту кад су били највеселији.

„Срби и Американци у Београду певају о Алабами и Западној Вирџинији, невероватна ноћ“, написао је Гренел и поставио снимке са брода на којем је, уз звуке песама „Country roads“ и „Sweet home Alabama“, одржана вечера.

Прочитајте и:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала