Напад на српско дете код Обилића, родитељи сумњају на покушај отмице

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Непознате особе физички су данас напале дечака Мартина Вуксановића у селу Племетина код Обилића, који се из школе враћао кући. Његов отац Предраг сумња да се ради о покушају отмице.

Предраг Вуксановић је за РТС рекао да се напад догодио на путу од Племетине према суседном селу Прилужје, када се његов син, ученик трећег разреда, враћао из школе кући.

„Мог сина је кући допратио комшија у чије је двориште успео да побегне, када се отргао из руку особе која је покушала да га увуче у аутомобил. Из ‘аудија’ црвене боје, непозната особа је отворила врата и руком дохватила Мартина. На срећу, успео је да побегне и заштиту потражи у првом дворишту“, испричао је Предраг Вуксановић.

Каже да не зна ко су особе из аутомобила, али да су их људи из села приметили како одлазе у суседно село Хамидија, у којем нема Срба.

Вуксановић је случај пријавио полицији, чији су припадници били у Племетини и након што их је упознао са инцидентом, отишли.

Не зна да ли ће да покрену истрагу и организују потрагу, наводећи пример од пре шест месеци када је на истом путу нападнут и његов старији син, и да о том инциденту нема никакву повратну информацију.

У Племетини живи стотинак српских домаћинстава. Са Србима који су остали да живе у Прилужју, Бабином Мосту, Грацу, чине компактну српску средину на подручју између Косовске Митровице и Приштине, а у залеђини су окружени албанским становништвом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала