Демонстранти бацају јаја, јер немају „калашњихове“ - порука из бугарског парламента

© AP Photo / Valentina PetrovaДемонстрације у Бугарској
Демонстрације у Бугарској - Sputnik Србија
Пратите нас
Демонстранти у Бугарској подсећају на чланове Црвених Кмера из комунистичког покрета у Камбоџи, изјавио је заменик председника бугарског парламента, лидер странке Фронт националног спаса Бугарске Валери Симеонов.

Према његовим речима, демонстранти су, као и Црвени Кмери, спремни да „пуцају у оне који се не слажу са њиховим политичким мишљењем“.

„Људе које видите на трговима су бугарска верзија Црвених Кмера. То је нешто попут оживљеног 9. септембра (9. септембра 1944. године Бугарска је променила политичку оријентацију и прешла на страну савезника у Другом светском рату). Они бацају јаја, јер немају калашњикове. Да су их имали, убијали би. Ово је еманација људске мржње“, рекао је Симеонов у емисији бугарске телевизије „Нова“.

Поглед на главни град Бугарске, Софију - Sputnik Србија
Бугарски експерт: Када је реч о протестима, Борисов почиње да личи на Трампа

Политичар је коментарисао и предлог председника Румена Радева о његовој намери да предложи стварање експертске владе. По њему ова опција није могућа.

„Мислим да је ово неодржива идеја – како за шест месеци (колико је остало до парламентарних избора) пронаћи стручњаке који би се толико удубили у све и што не би довело ни до каквих потреса“, упитао је Симеонов и упоредио председника са „вечито бесним дететом које лупа ногама о под“.

Антивладини протести у Бугарској трају већ два и по месеца, за то време незадовољни грађани непрестано гађају зграду Владе тоалет папирима, парадајзом и јајима.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала