Кривокапић: Повратка на старо нема, партизане и четнике оставити да се терају по шумама историје

© Sputnik / Никола БижићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
У Црној Гори је у току формирање нове владе, а кандидат за премијера три победничке коалиције, које су формирале већину у парламенту, Здравко Кривокапић поручује да повратка на старо нема. Он истиче да „партизане и четнике, бјелаше и зеленаше треба оставити да терају по шумама историје“.

Кривокапић је, што се тиче расподеле ресора, навео да грађане не треба оптерећивати том проблематиком.

То је, како је указао, пре свега ствар договора између политичких субјеката, додајући да се „тако нешто не ради у медијима“.

Кривокапић, у ауторском тексту за подгоричке „Вијести“, наводи да би предлог састава владе, план и програм, требало представити јавности тек када се постигне договор и артикулишу циљеви и приоритети.

Посланици у Скупштини Црне Горе. - Sputnik Србија
Нова власт у Црној Гори крхка као кинеска ваза, али Мило има само два излаза /видео/

Најважнији изазов у овом тренутку је економија, истакао је Кривокапић, а по питању партизана и четника, бјелаша и зеленаша, поручује:

„Вратимо их у књиге и научне радове одакле су их намерно извукли политичари пропале економије који су своју неспособност у економској, али и лошу намеру у правној сфери покривали темама које, огроман део становника Црне Горе, реално не оптерећују“.

Актуелна економска ситуација, оценио је Кривокапић, у Црној Гори није ружичаста и сликовити говорећи подсећа га на „велики и сигуран брод који су досадашњи владари развалили да би свако плутао на свом, што већем, парчету дрвета“.

Црна Гора ипак има толико прилика за економски опоравак да му се, како истиче, чини да је до смене власти дошло у последњем, али још увек добром тренутку.

„Пратићу ток новца до последњег цента“

Према речима Кривокапића, пољопривреда вапи за стварном подршком и неопходно је што пре направити и спровести озбиљан план. Обећава и да ће надзирати рад сваког министарства и то на дневној бази.

„Пратићу ток новца до последњег цента. Зато сам већ покренуо ИТ сектор“, навео је Кривокапић, истичући да је важно да све политичке партије препознају овај нови моменат.

За Кривокапића је идеално да у политику не би требало да улазе они који желе моћ или који мисле да су неспособни за било шта друго.

Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Кривокапић за „Вашингтон тајмс“: Након 30. година, „црногорско пролеће“ доноси демократију

„У влади нам требају људи који овакав задатак доживљавају као велику жртву, спремни да потроше значајно време свог живота, свесни, колико ће, до сваке ситнице, бити контролисани и од домаћих и од међународних фактора“, навео је Кривокапић.

Истиче да ће се сујета, властољубље и славољубље показати као веома лоши мотиви за овакав рад и упозорава да будући министар уместо славе и новца, може лако да „заради“ и затвор уколико својим радом склизне у незаконите радње.

„Нико у Црној Гори, а ни у међународној заједници, чији смо реалан део, неће више толерисати корупцију и криминал или неспособност. Након свих обављених разговора у једно сам сигуран: Повратка на старо нема! Они који се надају другачијем исходу грдно ће се разочарати“, закључио је Кривокапић.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала