Јутарњи смех уз Агату Кристи

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Чиме је филм „Мој јутарњи смех“, осим низа фестивалских награда заслужио да  добије и најдужи аплауз на Фестивалу ауторског филма, у чему је тајна успеха овог  дебитантског остварења – питамо редитеља Марка Ђорђевића.

Поводом обележавања 130 година од рођења Агате Кристи, недавно је, први пут на српском језику, објављена и њена аутобиографија, сочна, занимљива и садржајна готово колико и њени романи. Шта данашње читаоце осваја у најчувенијим крими причама књижевнице сјајног приповедачког дара, зашто се оне читају без даха и после толико година – нека су од питања за наше госте преводиоце и познаваоце дела Агате Кристи Татјану Бижић и Ненада Дропулића.

Шта ће све бити изложено на јубиларном 30. Меморијалу Надежде Петровић под називом „На југ, на југ! Идемо на југ!“ који се  отвара данас у Уметничкој Галерији „Надежда Петровић“ у Чачку.

О новом наслову који је недавно, премијерно изведен на сцени  Атељеа 212, драми „Руска смрт“ савремене ауторке Ирине Васковске, разговарамо са редитељком овог комада Андреом Лазић.

Да ли смо, читајући роман „Зли дуси“ који је пре једног века преведен на српски језик, заиста изложени дејству мрачних сила, и шта нам о том  зрачењу данас открива приређивач критичког издања овог дела, сазнајемо од његовог приређивача, доктора књижевности и писца Зорана Живковића.

Орбита културе Марко Ђорђевић, Татјана Бижић, Ненад Дропулић, Андреа Лазић, Зоран Живковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала