Алкохол и непоштовање дијете: Омски токсиколог открио могуће узроке стања Наваљног

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографија Болница у Омску где је хоспитализован Алексеј Наваљни
 Болница у Омску где је хоспитализован Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Стање руског опозиционара и блогера Алексеја Наваљног могло је да изазове непоштовање дијете или конзумирање алкохола, изјавио је у интервјуу за Спутњик главни токсиколог Омске области и Сибирског федералног округа Александар Сабајев.
„То је нутритивни фактор, односно фактори исхране и могуће конзумације алкохолних пића. Реч је о фактору непоштовања дијете, или држања некаквих дијета. Главни разлози су, по правилу, управо ови. Али чињеница да су метаболички поремећаји постојали, то су потврдили лабораторијски тестови“, рекао је лекар.

Он је објаснио да је пацијент вероватно имао дисфункцију панкреаса, што је изазвало оштре флуктуације шећера у крви, које су стабилизоване до краја блогеровог боравка у болници.

Сабајев је такође подсетио да се конзилијум лекара сложио око дијагнозе „нарушавање метаболизма угљених хидрата“.

Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Немачка признаје да је Наваљни отрован супстанцом која није на списку забрањених

Раније је Организација за забрану хемијског оружја (ОЗХО) саопштила да је у телу руског опозиционара и блогера Алексеја Наваљног пронађена супстанца слична по карактеристикама као „Новичок“, али која није на списку забрањених хемикалија.

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала