„Калашњикову“ вода, ниске температуре и прашина не могу ништа /видео/

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаКалашњиков Међународни форум Армија 2020
Калашњиков Међународни форум Армија 2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Аутоматска пушка „Калашњиков“ је тестирана у екстремним временским условима, показује снимак који је објављен на јутјубу.

Аутор блога о оружју успео је да пуца из АК-74М у тешким климатским условима. Тропска киша, јак мраз и велика прашина симулирани су помоћу посебне опреме компаније „ЦНИИточмаш“, која је део државне корпорације „Ростех“. Стручњаци института на овај начин проверавају квалитет оружја.

Аутоматска пушка је смештена у посебну просторију у којој се симулирају услови тропске кишне олује. Затим се у условима повећане влажности неколико пута пуца из оружја. Након испитивања у води, оружје је стављено у хладну комору, у којој је температура пала на минус 50 степени Целзијуса, а онда је из оружја испаљено неколико хитаца.

Аутомат Калашњиков АК-308 - Sputnik Србија
„Калашњиков“ на изложби: Оружје синхронизовано с геџетима, премијера аутомата АК-19 /видео/

У завршном делу теста, уз помоћ посебне опреме, АК-74М је окружена прашином и стављена у влажну средину и прашину. Затим је испаљено низ појединачних и рафалних хитаца, потврђујући тиме оперативност пушке „Калашњиков“.

Аутомат АК-74М је тежак 3,63 килограма без патрона, домет циљања је 1.000 метара, почетна брзина метка 900 метара у секунди, а капацитет шаржера је 30 метака.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала