На вежбама „Кавказ 2020“ приказан најновији руски вишецевни ракетни систем ТОС-2

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаВишецевни ракетни лансер ТОС-2 "Тосочка" на Паради победе у Москви
Вишецевни ракетни лансер ТОС-2 Тосочка на Паради победе у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војска је на стратешким командно-штабним војним вежбама „Кавказ 2020“ успешно спровела експеримент о борбеној употреби формација новог типа, а такође је први пут користила тешки вишецевни ракетни систем, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
„Заједничке акције посебне десантно-јуришне бригаде и авијације знатно су повећале динамику и притисак за уништавање непријатеља“, рекао је он.

Према речима министра, први пут је током борбених дејстава ваздушно-десантних снага падобраном спуштено десет борбених возила из војно-транспортних летелица.

„Као део главне фазе вежбе, руски војници су први пут користили најновији систем тешког вишецевног ракетног система ТОС-2", додао је Шојгу.

Учесници вежби су разрадили најефикасније методе уништавања „џихад-мобила“, поучени искуством из Сирије.

Вишецевни ракетни лансер ТОС-2 Тосочка на Паради победе у Москви - Sputnik Србија
На вежбама „​​Кавказ 2020“ први пут употребљен систем „Тосочка“

Укупно је на вежбама „Кавказ-2020“ учествовало скоро 79,5 хиљада војника, око 250 тенкова, 450 борбених возила пешадије и оклопних транспортера, 200 артиљеријских и вишецевних ракетних система.

Сергеј Шојгу је нагласио да су испоштовани сви захтеви Бечког документа из 2011. године о броју војника и војне опреме у вежбама.

Према његовим речима, то су потврдили инспектори из Немачке и Данске, као и заједничке мисије Немачке, Румуније и Француске, које су радиле према Уговору о отвореном небу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала