Бајденовог „документа о Косову“ нема међу његовим званичним објавама

© AP Photo / Patrick SemanskyЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Поједини приштински медији објавили су наводни документ из председничке кампање Џозефа Бајдена, у коме он најављује промену америчке политике према Косову и Србији у односу на оно што је заступао Доналд Трамп, а политички аналитичар Немања Старовић указује да постоји сумња у аутентичност ове вести.

„Аутентичност документа под називом ‘Визија за односе са Албанијом и Косовом’ би се морала ставити под велики знак питања, будући да је пласиран преко једног албанског портала, да није објављен у америчким медијима, те да га нема нити на једном од званичних канала комуникације Бајденове кампање“, објашњава Старовић.

Старовић за Косово онлајн указује да се на званичном веб-сајту Џозефа Бајдена налази читав низ докумената у којима излаже своју визију просперитета бројних етничких и мањинских заједница у САД попут Јевреја, Арапа, Порториканаца, али не и саопштење које је наводно упућено Албанцима.

„Посебно је занимљиво то што документ објављен на албанском порталу по структури неодољиво подсећа на саопштење које је Бајден пре неколико дана упутио грчкој заједници у САД и које је могло послужити као модел за израду овог саопштења упитне аутентичности“, наводи Немања Старовић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала