На протесту у Минску пуцњи упозорења /видео/

© AP Photo / STRПротест присталица белоруске опозиције у Минску
Протест присталица белоруске опозиције у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруска полиција испалила је на протесту у Минску неколико упозоравајућих хитаца у ваздух гуменим мецима након што су демонстранти почели да бацају камење на њихова возила, изјавио је за Спутњик портпарол прес-службе градске полицијске управе Роман Лашкевич.

 

„Неколико хитаца упозорења испаљено је гуменим мецима у ваздух након што је агресивни део гомиле почео да баца камење на возила полицајаца“, рекао је Лашкевич.

Колона од више хиљада учесника неодобреног протеста приближила се кордону снага безбедности на раскрсници Партизанске авеније и Улице Куљашова у Минску.

​Број учесника знатно се повећао од почетка протеста, а новопристигли настављају да се сливају у колону из суседних улица. Гомила наставља да се креће од центра града према периферији дуж Партизанске авеније, али су им снаге безбедности препречиле пут.

У престоници Белорусије одржава се још један скуп опозиције под називом „Партизански марш“. Раније се колона од неколико хиљада људи окупила на Партизанској авенији и кренула према Минском кружном путу. На тај начин желели су да привуку пажњу радника великих градских фабрика, које се налазе дуж руте. Почетком недеље, опозиција је позвала на штрајк раднике у великим фабрикама земље.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала