У Русији пооштрене мере за борбу против вируса корона

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаДевојка са маском у московском метроу
Девојка са маском у московском метроу - Sputnik Србија
Пратите нас
Савезна служба за фитосанитарни надзор Русије (Роспотребнадзор) наредила је свим грађанима да носе маске на местима јавног окупљања, у превозу, на паркиралиштима и у лифтовима.

Нова правила ступају на снагу од среде 28. октобра.

„У вези са континуираним глобалним ширењем нове инфекције вируса корона (ковид 19) у циљу смањења ризика од ковида 19 у Русији, током сезонског пораста акутних респираторних вирусних инфекција и грипа... налаже се лицима на територији Руске Федерације ношење хигијенских маски за заштиту дисајних путева на местима јавног окупљања, у јавном превозу, таксију, на паркиралиштима и у лифтовима“, наводи се у документу.

Такође је препоручено да се обуставе све манифестације и рад угоститељских објеката од 23 часа до 6 часова.

У превозу, таксијима, продавницама, ресторанима и позориштима треба појачати режим дезинфекције, додаје се у указу.

Производња лека против вируса корона  за лечење ковида 19 - Sputnik Србија
Које лекове користити за превенцију короне? Руско Министарство здравља дало препоруку

Осим тога, Роспотребнадзор је наредио регионима земље да спроведу најмање 150 истраживања о вирусу корона на 100 хиљада становника.

Најтежа ситуација је у главном граду Русије. Московљани морају да носе маске и рукавице, а део наставника и ученици виших разреда имају наставу преко интернета. Пензионерима и људима са хроничним болестима препроучено је да не излазе из куће.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију. Према последњим подацима, у свету је до данас заражено више од 43,8 милиона људи, од чега је више од 1,1 милион људи умрло. Тренутно је активно 10,4 милиона случајева. У Русији је до данас регистровано укупно 1.531.224 случаја, од којих је 26.269 преминуло.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала