Вакцина Центра „Вектор“ испитаће се и на хроничним болесницима

© Пресс-служба Роспотребнадзора / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона "ЕпиВакКорона" коју је развио руски Државни научни центар "Вектор"
Вакцина против вируса корона ЕпиВакКорона коју је развио руски Државни научни центар Вектор - Sputnik Србија
Пратите нас
Пострегистрациона испитивања вакцине „ЕпиВакКорона“ биће спроведена и на добровољцима са хроничним болестима, саопштила је за Спутњик Савезна служба за фитосанитарни надзор Русије (Роспотребнадзор).
„Планирано је да се спроведе неколико независних пострегистрационих испитивања: на добровољцима старијим од 18 година, како здравим, тако и са хроничним болестима, на ограниченом узорку од три хиљаде људи и на проширеном узорку од 40 хиљада људи; на 150 људи старијих од 60 година; и међу дечјом популацијом узраста 14-17 година“, наводи се у саопштењу.

Примање добровољаца почеће након добијања дозволе за спровођење клиничких испитивања после регистрације, прецизира се у саопштењу.

Вакцина против вируса корона ЕпиВакКорона коју је развио руски Државни научни центар Вектор - Sputnik Србија
Спремно 40 хиљада добровољаца за нову руску вакцину

У октобру је председник Русије Владимир Путин објавио о регистрацији друге руске вакцине против вируса корона, коју је развио Државни Научни центар „Вектор“, а која је названа „ЕпиВакКорона“.

Директор Центра „Вектор“ је прошле недеље саопштио да би пострегистрациона испитивања вакцине могла почети у новембру.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала