Председник Бразила: Корона би могла да буде биолошко оружје

© Eraldo PeresЖаир Болсонаро
Жаир Болсонаро - Sputnik Србија
Пратите нас
Нова врста пандемије ковид 19 могла би бити резултат цурења вештачки произведеног вируса из војне лабораторије, изјавио је председник Бразила Жаир Болсонаро током разговора са својим присталицама.
„Не могу то да тврдим, али истина је да се земље спремају за ратове, наоружавају се бомбама. Рат може бити нуклеарни или биолошки. Научници петљају са вирусима у лабораторијама, можда је из једне од њих процурео вирус", рекао је бразилски председник, одговарајући на питање сматра ли да је пандемија измишљена како би уништила економију многих земаља, пише бразилски часопис „Кореио бразилиенсе“.
Бразилски председник Жаир Болсонаро - Sputnik Србија
Председник заразио новинаре

Раније је бразилски лидер више пута изразио сумњу у погледу пандемије и њене опасности за људе. Према његовом мишљењу, размере ковида 19 су преувеличане у медијима, а сам вирус представља опасност само за људе слабог здравља и старије особе. Такође је рекао и да је противник карантина.

Шеф државе је тврдио да ће успостављена ограничења имати катастрофалне последице по економију земље и повећаће незапосленост.

Од почетка пандемије вируса ковид 19 заражено је око 44,5 милиона људи у свету, више од 1,17 милиона је умрло.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала