Нећемо да затварамо кафане због короне: Црногорски угоститељи против нових мера

© PixabayЉуди седе испред кафића и причају.
Људи седе испред кафића и причају.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Угоститељи четири црногорска града, Подгорице, Тивта, Котора и Будве, поручили су да неће испоштовати наредбу Института за јавно здравље (ИЈЗ) да због погоршане епидемиолошке ситуације затворе своје објекте на 14 дана.

„Сматрамо да угоститељи морају имати исти третман као и остале гране привреде, ако не и повољнији због значаја туризма за државну економију“, саопштено је из Удружења угоститеља четири града достављеном Националном координационом телу за заразне болести (НКТ).

Вирус корона у Србији - Sputnik Србија
Хитне измене Закона: Појачана контрола ношења маски и држања дистанце – казне и до 300.000 динара

Они су за сутра најавили протест на Тргу независности у Подгорици, преноси Танјуг.

У саопштењу, које је потписао председник скупштине Удружења угоститеља Подгорице Мирослав Шћепановић, наводи се да ће им се на протесту придружити колеге из целе Црне Горе.

Угоститељи четири града би своје објекте, по наредби ИЈЗ, требало да затворе од сутра у поноћ.

„Чланови удружења из читаве Црне Горе сматрају да нису кривци за новонасталу ситуацију, већ су поштовањем мера НКТ-а у својим објектима дали значајан допринос сузбијању епидемије вируса ковид 19. Наше аргументе потврђује и занемарљиво мали број изречених прекршајних налога угоститељима због непоступања у складу са мерама Националног координационог тела за заразне болести“, наводи се у заједничком саопштењу удружења угоститеља из Подгорице, Тивта, Будве и Котора, које су пренеле подгоричке „Вијести“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала