Хитан одговор на цензуру: Експлодирала мрежа која парира Твитеру, хиљаде корисника у минути

© Depositphotos.com / Igor StevanovicЦензура
Цензура - Sputnik Србија
Пратите нас
Парлер, друштвена платформа која се сматра бастионом слободе говора, трпи проблеме због преоптерећења изазваног огромним бројем нових корисника који масовно прелазе на ову платформу револтирани цензуром на Твитеру.

„Парлер је експлодирао. Додају се хиљаде корисника у минути и ​​паралелно решавају технички проблеми због преоптерећења“, рекао је радио водитељ и већински деоничар Парлера Дан Бонгино.

Он је негирао гласине да је платформа продата.

​Нагли пораст броја нових корисника учинио је Парлер данас најпреузиманијом апликацијом у Америци у Гугл продавници, претекавши платформе као што су Тик-Ток, Инстаграм и Твитер.

Пре јуна, Парлер је у просеку имао око 2.000 преузимања. Његова база корисника удвостручила се тог месеца, на око 1,5 милиона, након што је Твитер почео да уводи драстичне мере обележавања и брисања постова.

​Парлер сада додаје онолико корисника у минути колико је некад стицао у једном дану.

Побуна коју су водили конзервативци, уследила је након што су Твитер и Фејсбук сузбили извештаје о наводном ширењу утицаја породице демократа кандидата Џоа Бајдена, закључавањем налога Њујорк поста на две недеље, који је први објавио причу, на две недеље. Твитер је такође означавао постове председника Доналда Трампа и његових присталица, укључујући поруке у којима се спомиње изборна превара, као „спорне“.

Хендерсон, Парлер са седиштем у Невади, основали су 2018. године софтверски инжењери Џон Маце и Џаред Томсон.

​Имао је око 4,5 милиона корисника пре избора 3. новембра.

Међу тим корисницима били су истакнути конзервативци, као што су Трампов адвокат Руди Ћулијани и Ерик Трамп.

Неки од његових најактивнијих корисника — попут шефа ИнфоВарс-а Алека Џонса, оснивача компаније Proud Boys Гевина Мекинса и писца Мила Јанопулоса — избачени су са других платформи.

Маце, који је извршни директор Парлера, рекао је да база корисника компаније постаје све разноврснија како се погоршава цензура на другим платформама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала