Становници Минска и данас полажу цвеће у сећање на преминулог демонстранта

Пратите нас
Становници Минска и данас доносе цвеће и венце на „трг промена“ поред кога је живео Роман Бондаренко, присталица опозиције, који је преминуо пре неколико дана. На тргу је постављено и неколико шатора, јавља наш извештач.

На „тргу промена“ и данас је гужва. Становници Минска, укључујући и читаве породице са децом, долазе до обележеног места где пале свеће и полажу цвеће у знак сећања на Бондаренка. Углавном доносе црвене и беле руже.

Поред тога, појединци су поставили неколико шатора, и они стално дежурају у том подручју, чувајући место са цвећем и свећама. Ограда у том подручју украшена је црвеним и белим тракама, а свуда су постављене опозиционарске бело-црвено-беле заставе и фотографије Бондаренка.               

Раније је белоруски интернет портал „Тут“ известио да су у среду увече људи у цивилу и маскама дошли у двориште неколико вишеспратних стамбених зграда, где се налази „трг промена“, како би уклонили бело-црвено-беле траке. Уследила је препирка у којој је један од оних који су „изашли да питају шта се догађа“ ударен у главу.

Према наводима портала, из Централног окружног одељења унутрашњих послова Минска доведен је у болницу са информацијом да је „повреду задобио током туче“. У четвртак је прес служба Министарства здравља Белорусије објавила да је Бондаренко преминуо. Истражни комитет Белорусије започео је истрагу о његовој смрти

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала