Стране у сукобу у Карабаху размењују тела 200 погинулих

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаРазрушенные дома в Степанакерте
Разрушенные дома в Степанакерте - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Међународног комитета Црвеног крста Петер Маурер рекао је за Спутњик да су стране у сукобу у Карабаху већ размениле тела 200 мртвих.
Приоритетне активности ове организације у Нагорно-Карабаху су помоћ расељеним лицима, проналажење тела убијених, као и посета затвореницима у циљу преговора и њихове размене, наводи Маурер.

„Наставићемо да улажемо напоре“, рекао је председник Међународног комитета Црвеног крста. Он се захвалио руским мировњацима и напоменуо да је сарадња са њима врло добра.

Оклопно возило руских мировних снага у Карабаху - Sputnik Србија
Карабах: У уторак се отвара пут за Степанакерт

Маурер је изразио спремност да организација помогне у размени заробљеника међу зараћеним странама.

Петер Маурер ће се данас састати у Москви са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом. Како је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла 13. новембра, стране планирају да процене шта се дешава у Нагорно-Карабаху и разговарају о интеракцији у контексту коронавируса.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала